Waarom een stage in Shanghai?

Shanghai is niet te vergelijken met welke stad dan ook in Nederland, eigenlijk niet eens met een stad in Europa. Shanghai heeft op dit moment meer dan 24 miljoen inwoners, meer dan 800 wolkenkrabbers en de grootste haven ter wereld! En dat terwijl Shanghai vroeger een vissersdorp was.

Shanghai is zowel het financiële centrum- als handelscentrum van heel China en dat zie je snel terug wanneer door het centrum loopt. Overal staan hoge wolkenkrabbers en financiële gebouwen waar veel mensen in pak rondlopen. Wanneer je zou kiezen voor een stage in Shanghai zal je je dan ook zeker thuis voelen in deze economische stad.

Een stage in Shanghai is uniek.

Een stage in Shanghai is uiteraard uniek ten opzichte van een stage in Nederland, hier volgen enkele voordelen en positieve aspecten aan een stage in Shanghai:

  • Bouw aan een zakelijk netwerk en maak nieuwe vrienden.
  • Het is een onvergetelijke ervaring.
  • Begeef je aan de andere kant van de wereld en ervaar hoe het leven in Shanghai is.
  • Ontdek een nieuwe cultuur en ervaar een geheel andere levensstijl.
  • Een stage in Shanghai staat op je CV staat niet alleen gaaf, maar zal je ook wellicht een streepje voor geven ten opzichte van anderen.
  • Ontdek naast Shanghai natuurlijk ook andere steden of wellicht andere landen.

Natuurlijk zijn hiernaast nog veel meer positieve punten te bedenken die het aantrekkelijk maken om een stage in Shanghai te doen, maar dan wordt dit artikel wel heel lang!

De stap maken!

Natuurlijk is het spannend om een stage in Shanghai te doen in plaats van lekker vertrouwd in je eigen omgeving, maar laat je niet hierdoor tegenhouden, wij laten je niet in het diepe vallen. Je wordt opgehaald van het vliegveld in Shanghai, je krijgt een rondleiding door de stad, wordt begeleid naar je accommodatie je zal voorgesteld worden aan anderen stagiaires, je zal er dus niet alleen voor staan. Dit is een puntje wat bij sommigen stage bureaus ontbreekt en wat wij op en top voor elkaar hebben.

Hiernaast worden er wekelijkse culturele activiteiten georganiseerd zodat je nog meer andere stagiaires leert kennen en uiteraard meer van de stad en omgeving ontdekt!

Je stage bedrijf

Wij hebben veel contact met diverse bedrijven in Shanghai, wanneer je je aanmeldt voor een stage in Shanghai zullen wij op basis van jouw voorkeuren geschikte stage bedrijven vinden voor jou. Jij bepaald bij welk stage bedrijf je stage gaat lopen!

Uiteraard horen wij graag wat je voorkeuren zijn en wat je graag zou willen leren tijdens je stage, de werkzaamheden zal je ook persoonlijk met het stage bedrijf kunnen bespreken via Skype. Wij bieden stages aan in bijna alle sectoren, voor een overzicht klik hier.

Extra informatie?

Ben je nog niet overtuigd en/of wil je aanvullende informatie hebben over een buitenlandsestage of meer over onze ervaringen in Shanghai weten? Neem dan contact met ons.