• Jouw stage in Shanghai begint hier

    Meld je aan voor een stage in Shanghai en beleef de beste tijd van je studie!

Stage in Shanghai, de grootste stad van China.

Shanghai is de grootste stad van China en wordt gezien als het financiële en economische centrum van de wereld. Shanghai is een wereldstad en dat je overal vanaf zoals de gigantische haven, vele wolkenkrabbers, innovatieve projecten etc. Een stage in Shanghai is een onvergetelijke ervaring.

Wat kan je verwachten van een stage in Shanghai?

Tijdens je stage in Shanghai zal je super veel nieuwe vrienden maken en een gigantisch netwerk opbouwen voor de toekomst. Je zal ervaren hoe het is om aan de andere kant van de wereld te leven en een stage te lopen, wat onwijs veel leermomenten met zich mee zal brengen en goed zal staan op je CV. Naast je stage in Shanghai zal je genoeg vrije tijd hebben om andere leuke dingen te doen zoals: Shanghai ontdekken, shoppen, reizen, activiteiten, uitgaan en nog veel en veel meer! kortom, een stage in Shanghai is een ervaring en investering voor het leven!

Leuk zo’n stage in Shanghai, maar wat kost het?

Helaas kost het regelen van een stage in Shanghai nou eenmaal geld, dit komt doordat er veel tijd gestoken wordt in het vinden van passende en uitdagende stages voor jou. Op basis van jouw voorkeuren zal er gezocht worden naar passende stagebedrijven om jou verschillende stage voorstellen te kunnen doen, zodat jij de meest aantrekkelijke kunt uitkiezen. Naast het vinden van een geschikte stage in Shanghai, zal er ook gezorgd worden voor een accommodatie en kunnen wij je helpen bij de visum aanvraag. Naast dit alles heb je ook nog de mogelijk om 4 uur klassikale Chinese lessen te volgen per week in Shanghai, dit is ook inclusief de totaalprijs! Voor meer informatie betreft onze prijzen, klik hier.

Stagebeurs aanvragen

Ben je student en wil je graag een stage in China doen, dan is er kans dat je aanspraak kan maken op een beurs vanuit de overheid. Dit bedrag kan al gauw boven de 1.250,- EUR zijn, zoals de Holland Scholarship Beurs!

Vragen of advies nodig?

Wij helpen je graag. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op of laat je e-mailadres achter en wij zullen contact met je opnemen.

Over Shanghai

Wist je dat?

  • Shanghai betekend “boven zee”
  • Shanghai meer dan 24 miljoen inwoners heeft.
  • Shanghai heeft de grootste haven ter wereld.
  • Shanghai meer dan 800 wolkenkrabbers heeft.
  • Shanghai het grootste metronetwerk ter wereld heeft.
  • Shanghai heeft een winkelstraat van 6km lang.

Visum
Wanneer je een stage in Shanghai wilt doen, zal je een Chinees visum nodig hebben. Gelukkig is het vrij eenvoudig een Chinees visum aan te vragen en zullen wij je er bij helpen.

Vliegtickets
Vliegen naar Shanghai is helaas niet gratis, vliegtickets boeken dus! Vliegtickets boeken kun je zelf gemakkelijk doen, maar ook hier helpen wij je graag bij. Verstandig is om zelf de prijzen en vliegtijden te vergelijken van verschillende maatschappijen. Hierbij raden wij Cheaptickets, Skyscanner en Momondo aan.

Onderdak.
Je zal waarschijnlijk in een gedeeld appartement wonen of in een hotel/hostel, op basis van jouw voorkeur helpen wij je hierbij. Wij bieden kamers aan in een gedeeld appartement met andere stagaires of kunnen je helpen bij het vinden van een geschikt hotel of hostel.

Openbaar vervoer.
Onder Shanghai ligt het grootste metronetwerk ter wereld, maarliefst 600km aan metrolijnen zorgen ervoor dat iedereen zich snel en comfortabel kan verplaatsen. Naast de metro rijden er ook vele bussen en taxi’s door de stad. Het is ook mogelijk om in Shanghai gebruik te maken van leenfietsen, deze fietsen staan door de hele stad en zijn met een applicatie op je telefoon gemakkelijk te gebruiken, je kan ze ook overal op straat achterlaten.

Kosten (circa):
– Taxi 5 euro per uur
– Bus 0,25 euro per uur
– Metro 0,75 euro per uur
– Leenfiets 0,25 euro per uur

Bezienswaardigheden
Shanghai heeft genoeg te bieden om je niet te vervelen. Naast de stad lopend te ontdekken, zou je ook een van de vele fietstours kunnen doen door de stad. ’s avonds is het economisch centrum van Shanghai prachtig te zien vanaf de overkant van het water, ook wel genoemd: De bund, echt iets wat je niet mag missen. Naast rondstruinen in Shanghai zou je ook omliggende plaatsen kunnen bezoeken zoals Suzhou ook wel het “Venetië van het Oosten genoemd”, een prachtige stad met veel oude tuinen en grachten.

Uitgaan
In Shanghai zijn er genoeg bars, lounges en discotheken, waar je de innovatie van de stad snel terugvind. Zo is er bijvoorbeeld club: M1NT met een aquarium vol met haaien of kan je een drankje doen op de 87ste verdieping van het Grand Hyatt hotel met de hoogste bar ter wereld!. Naast feesten is KTV ook super populair in heel China, KTV staat voor karaoke waarbij je een privé kamer kan huren en hier met je vrienden/vriendinnen karaoke kan zingen voor zoals als je wilt.

Levensonderhoud
Eten en drinken in Shanghai is goed te betalen. Een simpele maaltijd begint al vanaf een euro en in restaurants kan je vaak uitgebreid eten voor onder de 10 euro. Drinken in de supermarkt is ook goedkoper dan in Nederland. Een blikje Coca Cola is rond de 0,30 cent of een flesje water 0,15 cent. China is daarom een heerlijk land om altijd buiten de deur te eten, elke dag uit eten, wie wilt dat nou niet!

Veiligheid
China wordt gezien als een van de veiligste landen ter wereld en dit merk je ook wel op straat. Ruzies of gevechten komen bijna nooit voor op straat en criminaliteit ook niet. Natuurlijk moet je altijd oppassen voor zakkenrollers op de meest toeristische plaatsen, alleen gelukkig komt ook dit niet veel voor. De Chinese bevolking is meestal heel vriendelijk en willen je altijd proberen te helpen, ondanks dat hun Engels soms niet goed is.

Vrijblijvend aanmelden

Aanmelden voor een stage in Shanghai is vrijblijvend en kost je niets. Na het aan ons doorgeven van je gegevens en voorkeuren, zullen wij bekijken of wij jou succesvol kunnen plaatsen, in bijna alle gevallen is dit zo. Een aanbetaling is hierna van toepassing voordat wij verdere stappen ondernemen om jouw stage in Shanghai te organiseren. Pas Nadat je stage helemaal geregeld is, betaal je de resterende bedragen.