• Jouw stage in Hangzhou begint hier

    Meld je aan voor een stage in Hangzhou en beleef de beste tijd van je studie!

Stage in Hangzhou, het Silicon Valley van China.

Een stage in Hangzhou is uniek, deze stad is nog niet super populair onder stagaires, aangezien het een wat kleinere minderbekende stad is ten opzichte van bijvoorbeeld Beijing of Shanghai. Hangzhou is een economische stad die erg groeiend is, vele noemen Hangzhou ook wel China’s Silicon Valley mede dankzij de grote bedrijven die er gevestigd zijn zoals: Alibaba. Een stage in Hangzhou is echt een unieke ervaring.

hangzhou stage

Wat kan je verwachten tijdens een stage in Hangzhou?

Tijdens je stage in Hangzhou zal je super veel nieuwe vrienden maken en een gigantisch netwerk opbouwen voor de toekomst. Je zal ervaren hoe het is om aan de andere kant van de wereld te leven en een stage te lopen, wat onwijs veel leermomenten met zich mee zal brengen en goed zal staan op je CV. Naast je stage zal je genoeg vrije tijd hebben om andere leuke dingen te doen zoals: de stad ontdekken, shoppen, reizen, activiteiten, uitgaan en nog veel en veel meer! kortom, een stage in Hangzhou is een ervaring en investering voor het leven!

Leuk zo’n stage in Hangzhou, maar wat kost het?

Helaas kost het regelen van een stage in Hangzhou nou eenmaal geld, dit komt doordat er veel tijd gestoken wordt in het vinden van passende en uitdagende stages voor jou. Op basis van jouw voorkeuren zal er gezocht worden naar passende stagebedrijven om jou verschillende stage voorstellen te kunnen doen, zodat jij de meest aantrekkelijke kunt uitkiezen. Naast het vinden van een geschikte stage in Hangzhou, zal er ook gezorgd worden voor een accommodatie en kunnen wij je helpen bij de visum aanvraag. Naast dit alles heb je ook nog de mogelijk om 4 uur klassikale Chinese lessen te volgen per week, dit is ook inclusief de totaalprijs! Voor meer informatie betreft onze prijzen, klik hier.

hangzhou reizen

Stagebeurs aanvragen

Ben je student en wil je graag een stage in China doen, dan is er kans dat je aanspraak kan maken op een beurs vanuit de overheid. Dit bedrag kan al gauw boven de 1.250,- EUR zijn, zoals de Holland Scholarship Beurs!

Vragen of advies nodig?

Wij helpen je graag. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op of laat je e-mailadres achter en wij zullen contact met je opnemen.

Over Hangzhou

Wist je dat?

  • Hangzhou 9 miljoen inwoners heeft.
  • Tot 1276 was Hangzhou de hoofdstad van China.
  • Hangzhou is beroemd om zijn “westmeer”
  • Hangzhou naar Shanghai is slechts 50 minuten.
  • De internetgigant Alibaba is gevestigd in Hangzhou.

Visum
Wanneer je een stage in Hangzhou wilt doen, zal je een Chinees visum nodig hebben. Gelukkig is het vrij eenvoudig een Chinees visum aan te vragen en zullen wij je er bij helpen.

Vliegtickets
Vliegen naar Hangzhou is helaas niet gratis, vliegtickets boeken dus! Vliegtickets boeken kun je zelf gemakkelijk doen, maar ook hier zouden wij je bij kunnen helpen. Verstandig is om zelf de prijzen en vliegtijden te vergelijken van verschillende maatschappijen. Hierbij raden wij Cheaptickets, Skyscanner en Momondo aan.

Onderdak.
Je zal waarschijnlijk in een gedeeld appartement wonen of in een hotel/hostel, op basis van jouw voorkeur helpen wij je hierbij. Wij bieden kamers aan in een gedeeld appartement met andere stagaires of kunnen je helpen bij het vinden van een geschikt hotel of hostel.

Openbaar vervoer.
Onder Hangzhou ligt een enorm metronetwerk, maarliefst 375km aan metrolijnen die ervoor zorgen dat iedereen zich snel en comfortabel kan verplaatsen. Naast de metro rijden er ook vele bussen en taxi’s door de stad. Het is ook mogelijk om in Hanghzou gebruik te maken van leenfietsen, deze fietsen staat door de hele stad en zijn met een applicatie op je telefoon gemakkelijk te gebruiken, je kan ze ook overal op straat achterlaten.

Kosten (circa):
– Taxi 5 euro per uur
– Bus 0,25 euro per uur
– Metro 0,75 euro per uur
– Leenfiets 0,25 euro per uur

Bezienswaardigheden
In Hangzhou zijn genoeg bezienswaardigheden te vinden, naast de mooie stad zijn er genoeg oude tempels en staat Hangzhou onder andere bekend om zijn prachtige westmeer. Hiernaast is thee een specialiteit van Hangzhou en zijn natuurlijk andere steden zoals Suzhou en Shanghai vrij eenvoudig te bezoeken per “bullit train” in slechts 50 minuten. Naast infrastructuur is in de omgeving van Hangzhou ook een prachtig natuurpark te bezichtigen genaamd: Hangzhou Daming Shan Mountain Park.

Uitgaan
In Hangzhou zijn genoeg bars, lounges en discotheken om te feesten. Naast feesten is KTV ook super populair in heel China, KTV staat voor karaoke waarbij je een privé kamer kan huren en hier met je vrienden/vriendinnen karaoke kan zingen voor zoals als je wilt. Uiteraard zijn er ook genoeg andere manieren om je ’s avonds te vermaken zoals de bioscoop.

Levensonderhoud
Eten en drinken in Hangzhou is goed te betalen. Een simpele maaltijd begint al vanaf een euro en in restaurants kan je bijna altijd uitgebreid eten voor onder de 10 euro. Drinken in de supermarkt is ook goedkoper dan in Nederland. Een blikje Coca Cola is rond de 0,30 cent of een flesje water 0,15 cent. China is daarom een heerlijk land om altijd buiten de deur te eten, elke dag uit eten, wie wilt dat nou niet!

Veiligheid
China wordt gezien als een van de veiligste landen ter wereld en dit merk je ook wel op straat. Ruzies of gevechten komen bijna nooit voor op straat en criminaliteit ook niet. Natuurlijk moet je altijd oppassen voor zakkenrollers op de meest toeristische plaatsen, alleen gelukkig komt ook dit niet veel voor. De Chinese bevolking is meestal heel vriendelijk en willen je altijd proberen te helpen, ondanks dat hun Engels soms niet goed is.

Vrijblijvend aanmelden

Aanmelden voor een stage in Hangzhou is vrijblijvend en kost je niets. Na het aan ons doorgeven van je gegevens en voorkeuren, zullen wij bekijken of wij jou succesvol kunnen plaatsen, in bijna alle gevallen is dit zo. Een aanbetaling is hierna van toepassing voordat wij verdere stappen ondernemen om jouw stage in Hangzhou te organiseren. Pas nadat je stage helemaal geregeld is, betaal je de resterende bedragen.