• Jouw stage in Chengdu begint hier

    Meld je aan voor een stage in Chengdu en beleef de beste tijd van je studie!

Stage in Chengdu, thuishaven van de panda.

Chengdu is een wat kleinere stad vergeleken met bijvoorbeeld Beijing of Shanghai, maar economisch erg in groei. Chengdu is misschien wat kleiner dan andere Chinese steden, maar heeft daarintegen wel het grootste gebouw ter wereld van maar liefst 500×400 meter! Chengdu heeft een groot economisch centrum en is super innoverend, een stage in Chengdu is ideaal voor iemand die van een wat compactere stad houdt.

Wat kan je verwachten van een stage in Chengdu?

Tijdens je stage in Chengdu zal je super veel nieuwe vrienden maken en een gigantisch netwerk opbouwen voor de toekomst. Je zal ervaren hoe het is om aan de andere kant van de wereld te leven en een stage te lopen, wat onwijs veel leermomenten met zich mee zal brengen en goed zal staan op je CV. Naast je stage zal je genoeg vrije tijd hebben om andere leuke dingen te doen zoals: de stad ontdekken, shoppen, reizen, activiteiten, uitgaan en nog veel en veel meer! kortom, een stage in Chengdu is een ervaring en investering voor het leven!

Leuk zo’n stage in Chengdu, maar wat kost het?

HHelaas kost het regelen van een stage in Chengdu nou eenmaal geld, dit komt doordat er veel tijd gestoken wordt in het vinden van passende en uitdagende stages voor jou. Op basis van jouw voorkeuren zal er gezocht worden naar passende stagebedrijven om jou verschillende stage voorstellen te kunnen doen, zodat jij de meest aantrekkelijke kunt uitkiezen. Naast het vinden van een geschikte stage in Chengdu, zal er ook gezorgd worden voor een accommodatie en kunnen wij je helpen bij de visum aanvraag. Naast dit alles heb je ook nog de mogelijk om 4 uur klassikale Chinese lessen te volgen per week in Chengdu, dit is ook inclusief de totaalprijs! Voor meer informatie betreft onze prijzen, klik hier.

Stagebeurs aanvragen

Ben je student en wil je graag een stage in China doen, dan is er kans dat je aanspraak kan maken op een beurs vanuit de overheid. Dit bedrag kan al gauw boven de 1.250,- EUR zijn, zoals de Holland Scholarship Beurs!

Vragen of advies nodig?

Wij helpen je graag. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op of laat je e-mailadres achter en wij zullen contact met je opnemen.

Over Chengdu

Wist je dat?

  • Chengdu 14,4 miljoen inwoners heeft.
  •  Chengdu heeft een tibetaanse wijk
  • Chengdu is de toegangspoort naar Tibet.
  • Chengdu staat bekend om de spicy hotpot.
  •  Het panda breedingcentrum van Chengdu zorgt ervoor dat de panda niet uitstreft.

Visum
Wanneer je een stage in Chengdu wilt doen, zal je een Chinees visum nodig hebben. Gelukkig is het vrij eenvoudig een Chinees visum aan te vragen en zullen wij je er bij helpen.

Vliegtickets
Vliegen naar Chengdu is helaas niet gratis, vliegtickets boeken dus! Vliegtickets boeken kun je zelf gemakkelijk doen, maar ook hier zouden wij je bij kunnen helpen. Verstandig is om zelf de prijzen en vliegtijden te vergelijken van verschillende maatschappijen. Hierbij raden wij Cheaptickets, Skyscanner en Momondo aan.

Onderdak.
Je zal waarschijnlijk in een gedeeld appartement wonen of in een hotel/hostel, op basis van jouw voorkeur helpen wij je hierbij. Wij bieden kamers aan in een gedeeld appartement met andere stagaires of kunnen je helpen bij het vinden van een geschikt hotel of hostel.

Openbaar vervoer.
Onder Chengdu ligt een groot metronetwerk dat ervoor zorgt dat iedereen zich snel en comfortabel kan verplaatsen. Naast de metro rijden er ook vele bussen en taxi’s door de stad. Het is ook mogelijk om in Chengdu gebruik te maken van leenfietsen, deze fietsen staat door de hele stad en zijn met een applicatie op je telefoon gemakkelijk te gebruiken, je kan ze ook overal op straat achterlaten.

Kosten (circa):
– Taxi 5 euro per uur
– Bus 0,25 euro per uur
– Metro 0,75 euro per uur
– Leenfiets 0,25 euro per uur

Bezienswaardigheden
In Chengdu zijn genoeg bezienswaardigheden, denk bijvoorbeeld aan de stad, de mooie oude straten met traditioneel eten zoals in de Jinli Old street, het Panda Breeding Centrum of een van de prachtige parken.
Aangezien Chengdu vrij centraal gelegen is, zijn andere steden zoals: Leshan en Emeishan makkelijk per Bullit Train bereikbaar, hier zou je eventueel de grootste uitgehakte buddha ter wereld kunnen bezichtigen of de enorme berg Mount Emei kunnen beklimmen en er eventueel kunnen overnachten op 3km boven zeeniveau!

Uitgaan
In Chengdu zijn er genoeg bars, lounges en discotheken, zoals de feeststraat Lan Kwai Fong waar het zeven dagen in de week feest is. Naast feesten is KTV ook super populair in heel China, KTV staat voor karaoke waarbij je een privé kamer kan huren en hier met je vrienden/vriendinnen karaoke kan zingen voor zoals als je wilt.

Levensonderhoud
Eten en drinken in Chengdu is goed te betalen. Een simpele maaltijd begint al vanaf een euro en in restaurants kan je bijna altijd uitgebreid eten voor onder de 10 euro. Drinken in de supermarkt is ook goedkoper dan in Nederland. Een blikje Coca Cola is rond de 0,30 cent of een flesje water 0,15 cent. China is daarom een heerlijk land om altijd buiten de deur te eten, elke dag uit eten, wie wilt dat nou niet!

Veiligheid
China wordt gezien als een van de veiligste landen ter wereld en dit merk je ook wel op straat. Ruzies of gevechten komen bijna nooit voor op straat en criminaliteit ook niet. Natuurlijk moet je altijd oppassen voor zakkenrollers op de meest toeristische plaatsen, alleen gelukkig komt ook dit niet veel voor. De Chinese bevolking is meestal heel vriendelijk en willen je altijd proberen te helpen, ondanks dat hun Engels soms niet goed is.

Vrijblijvend aanmelden

Aanmelden voor een stage in Chengdu is vrijblijvend en kost je niets. Na het aan ons doorgeven van je gegevens en voorkeuren, zullen wij bekijken of wij jou succesvol kunnen plaatsen, in bijna alle gevallen is dit zo. Een aanbetaling is hierna van toepassing voordat wij verdere stappen ondernemen om jouw stage in Chengdu te organiseren. Pas nadat je stage helemaal geregeld is, betaal je de resterende bedragen.