• Jouw stage in Beijing begint hier

    Meld je aan voor een stage in Beijing en beleef de beste tijd van je studie!

Stage in Beijing, de hoofdstad van China.

Stage lopen in Beijing. Beijing is naar onze mening een van de mooiste steden ter wereld. Beijing is groot, maar toch overzichtelijk. Het is een stad waar verveling nooit heerst omdat er altijd wat te doen is. Zowel nieuwe als oude historische gebouwen zijn te vinden in Beijing en dat alles maakt het een heerlijke stad om je in te begeven.

beijing stage lopen

Wat kan je verwachten van een stage in Beijing?

Tijdens je stage in Beijing zal je super veel nieuwe vrienden maken en een gigantisch netwerk opbouwen voor de toekomst. Je zal ervaren hoe het is om aan de andere kant van de wereld te leven en een stage te lopen, wat onwijs veel leermomenten met zich mee zal brengen en goed zal staan op je CV. Naast je stage zal je genoeg vrije tijd hebben om andere leuke dingen te doen zoals: de stad ontdekken, shoppen, reizen, activiteiten, uitgaan en nog veel en veel meer! kortom, een stage in Beijing is een ervaring en investering voor het leven!

Leuk zo’n stage in Beijing, maar wat kost het?

Helaas kost het regelen van een stage in Beijing nou eenmaal geld, dit komt doordat er veel tijd gestoken wordt in het vinden van passende en uitdagende stages voor jou. Op basis van jouw voorkeuren zal er gezocht worden naar passende stagebedrijven om jou verschillende stage voorstellen te kunnen doen, zodat jij de meest aantrekkelijke kunt uitkiezen. Naast het vinden van een geschikte stage in Beijing, zal er ook gezorgd worden voor een accommodatie en kunnen wij je helpen bij de visum aanvraag. Naast dit alles heb je ook nog de mogelijk om 4 uur klassikale Chinese lessen te volgen per week in Beijing, dit is ook inclusief de totaalprijs! Voor meer informatie betreft onze prijzen, klik hier.

beijing stage lopen

Stagebeurs aanvragen

Ben je student en wil je graag een stage in China doen, dan is er kans dat je aanspraak kan maken op een beurs vanuit de overheid. Dit bedrag kan al gauw boven de 1.250,- EUR zijn, zoals de Holland Scholarship Beurs!

Vragen of advies nodig?

Wij helpen je graag. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op of laat je e-mailadres achter en wij zullen contact met je opnemen.

Over Beijing

Wist je dat?

  •  Beijing 21,5 miljoen inwoners heeft.
  • Beijing “Noordelijke Hoofdstad” betekend.
  • Beijing 7 snelweg ringen heeft, Brussel heeft er maar 1.
  • Beijing 18 metrolijnen heeft.
  • Zo goed als alle scooters in Beijing elektrisch zijn.
  • Het graf van Mao Zedong in Beijing te bezoeken is.

Visum
Wanneer je een stage in Beijing wilt doen, zal je een Chinees visum nodig hebben. Gelukkig is het vrij eenvoudig een Chinees visum aan te vragen en zullen wij je er bij helpen.

Vliegtickets
Vliegen naar Beijing is helaas niet gratis, vliegtickets boeken dus! Vliegtickets boeken kun je zelf gemakkelijk doen, maar ook hier zouden wij je bij kunnen helpen. Verstandig is om zelf de prijzen en vliegtijden te vergelijken van verschillende maatschappijen. Hierbij raden wij Cheaptickets, Skyscanner en Momondo aan.

Onderdak.
Je zal waarschijnlijk in een gedeeld appartement wonen of in een hotel/hostel, op basis van jouw voorkeur helpen wij je hierbij. Wij bieden kamers aan in een gedeeld appartement met andere stagaires of kunnen je helpen bij het vinden van een geschikt hotel of hostel.

Openbaar vervoer.
Onder Beijing ligt een van de grootste metronetwerken ter wereld, maarliefst 18 metrolijnen lopen onder de stad en zorgen ervoor dat iedereen zich snel en comfortabel kan verplaatsen. Naast de metro rijden er ook vele bussen en taxi’s door de stad. Het is ook mogelijk om in Beijing gebruik te maken van leenfietsen, deze fietsen staat door de hele stad en zijn met een applicatie op je telefoon gemakkelijk te gebruiken, je kan ze ook overal op straat achterlaten.

Kosten (circa):
– Taxi 5 euro per uur
– Bus 0,25 euro per uur
– Metro 0,75 euro per uur
– Leenfiets 0,25 euro per uur

Bezienswaardigheden
In Beijing zijn genoeg bezienswaardigheden te vinden, denk bijvoorbeeld aan de Chinese muur, Verboden stad, Zomerpleis of Temple van de hemelse vrede. Naast de meest bekende bezienswaardigheden zijn er genoeg andere plekken om te ontdekken, denk bijvoorbeeld aan de prachtige parken, oude theehuizen, hutongs en nieuwe gebouwen zoals inmense shoppingmalls of het olympisch park.
Naast de stad Beijing is er ook veel te zien buiten Beijing, zo zijn er onwijs mooie natuurparken met bijvoorbeeld een glazen brug hoog in de bergen, hiernaast is skiën of snowboarden in de bergen mogelijk en zijn natuurlijk andere steden zoals Shanghai vrij eenvoudig te bezoeken per “bullit train”.

Uitgaan
In Beijing zijn er genoeg bars, lounges en discotheken, het meest populaire gebied hiervoor is Sanlitun. Sanlitun is ook wel de hotspot voor “Foreigners” waar jij dus ook onder valt! Je zult hier dan ook veel andere stagaires kunnen tegenkomen tijdens het stappen bijvoorbeeld. Naast feesten is KTV ook super populair in heel China, KTV staat voor karaoke waarbij je een privé kamer kunt huren en hier met je vrienden/vriendinnen karaoke kan zingen voor zoals als je wilt.

Levensonderhoud
Eten en drinken in Beijing is goed te betalen. Een simpele maaltijd begint al vanaf een euro en in restaurants kan je bijna altijd uitgebreid eten voor onder de 10 euro. Drinken in de supermarkt is ook goedkoper dan in Nederland. Een blikje Coca Cola is rond de 0,30 cent of een flesje water 0,15 cent. China is daarom een heerlijk land om altijd buiten de deur te eten, elke dag uit eten, wie wilt dat nou niet!

Veiligheid
China wordt gezien als een van de veiligste landen ter wereld en dit merk je ook wel op straat. Ruzies of gevechten komen bijna nooit voor op straat en criminaliteit ook niet. Natuurlijk moet je altijd oppassen voor zakkenrollers op de meest toeristische plaatsen, alleen gelukkig komt ook dit niet veel voor. De Chinese bevolking is meestal heel vriendelijk en willen je altijd proberen te helpen, ondanks dat hun Engels soms niet goed is.

Vrijblijvend aanmelden

Aanmelden voor een stage in Beijing is vrijblijvend en kost je niets. Na het aan ons doorgeven van je gegevens en voorkeuren, zullen wij bekijken of wij jou succesvol kunnen plaatsen, in bijna alle gevallen is dit zo. Een aanbetaling is hierna van toepassing voordat wij verdere stappen ondernemen om jouw stage in Beijing te organiseren. Pas nadat je stage helemaal geregeld is, sturen wij de eindnota.