Waarom zou je kiezen voor een stage in China?

Stage lopen is een van de leukste tijden van je studie. Geen theorie lessen meer, maar de praktijk in. Je zou kunnen kiezen voor een stage dichtbij je in de buurt of wellicht in de omgeving, maar natuurlijk ook voor een stage in een het buitenland!

Naar onze mening is China een van de mooiste landen ter wereld en daarbij ook een van de meest vooroplopende landen met technologie en ontwikkelingen. China is een veelzijdig land met enorme steden, bouwwerken, tempels, rijkdom en nog veel meer. Maar China is ook het land met kleine dorpjes en bijvoorbeeld luchtvervuiling.

Wanneer je kiest voor een stage in China zal je een onvergetelijk avontuur beleven en heel veel leren en ontdekken, zoals:

  • Een geheel ander land met een andere cultuur
  • Een andere bedrijfscultuur en internationaal bedrijf
  • Nieuwe vrienden en een internationaal netwerk opbouwen
  • Heel veel nieuwe ervaringen en ontdekkingen
  • China ontdekken, reizen maken en wellicht andere landen bezoeken

Het leven in china

Tijdens je stage in China zal je in een gedeelde accommodatie wonen met andere stagiaires, je staat er dus niet alleen voor. Hiernaast hebben wij kantoren in China vanuit waar je altijd welkom bent, andere stagiaires ontmoet, en waar er altijd hulp voor je is. Hiernaast worden er meerdere wekelijkse activiteiten vanuit hier georganiseerd en kan je via hier klassikale Chinese lessen volgen.

Het eten en drinken in China

China is een stuk goedkoper dan Nederland. De meeste stagiaires zullen dan ook nooit thuis koken, maar elke avond uit eten gaan. Meestal ben je rond de 10 euro maximaal kwijt voor een flinke avondmaaltijd in een restaurant. Bij kleine restaurantjes aan de straat kan je al voor een paar euro eten. Drinken is ongeveer de helft goedkoper dan in Nederland.

Reizen naast je stage

Wanneer je een stage in China doet is dit ook gelijk een mooie kans om China en wellicht andere Aziatische landen te bezoeken. Binnenlandse vluchten zijn goed te betalen en beginnen vanaf tientallen euro’s, ook met de trein reizen binnen China is voordelig. Naast China zijn ook andere landen zoals: Japan, Thailand of de Filipijnen goed bereikbaar. Natuurlijk zijn de plaatsen als Hong Kong, Macau en Taiwan ook dichtbij en goed bereikbaar voor bijvoorbeeld een weekend.

Wij van Chinastages hebben al deze plaatsen meerdere keren bezocht en geven je graag reisadvies voor de beste en mooiste plaatsen!