QR codes tijdens je stage in China

QR codes zijn in China veel meer van belang dan in westerse landen. De opkomst van QR codes explodeert werkelijk in het land. Ze zijn niet meer weg te denken en het behoort tot het dagelijkse leven in China. Dagelijks maakt het Chinese volk 10 tot 15 keer gebruik van de codes. Je kunt ze bijvoorbeeld terugvinden in billboards, op kleding en nog veel meer! Voor westerse bedrijven die actief zijn in China is het uiterst belangrijk om gebruik te maken van de QR codes, om een grote groep potentiële Chinese klanten te bereiken.

Wat zijn QR codes nou precies?

QR staat voor ”Quick Response Code” en werd oorspronkelijk ontwikkeld door de automobielindustrie in Japan, waaruit het snel wereldwijd doorgroeide. De applicaties omvatten tracking, item identificatie, tijd tracking, document management en nog veel meer. Een QR-code bestaat uit zwarte modules die in een vierkant rooster op een witte achtergrond zijn aangebracht en die door een afbeeldingapparaat kunnen worden gelezen.

Waar worden QR codes dan voor gebruikt in China?

QR-codes worden meestal gebruikt in China om een betaling over te dragen, te verbinden met andere gebruikers en als een link naar een officiële pagina. Vanuit het marketingperspectief gezien, is het de meest geschikte manier om het verkeer van offline naar online te koppelen. Kortom, de transactie van offline naar online wordt je een stuk sneller gemaakt.

Wanneer je dus je stage in China doet en een betaling wilt voltooien, zou je dit kunnen doen via de vele QR Codes die je er in het land tegenkomt en het enige wat je hoeft te doen is de code scannen, waarna de transactie is voltooid! Makkelijk toch?!