chinees-eten

In het centrum van de Chinese steden zijn restaurants overal, maar dan ook echt overal!

Wat zijn de opties voor lunchen in China voor werknemers?

Vaak eten medewerkers van bedrijven in de bedrijfskantine hun lunch, hier kunnen ze eten bestellen en het snel opeten om tijd te besparen. Alleen eten buiten de deur, is veruit het meest populaire.

Buiten de deur eten in China is niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld een pizza halen in Nederland. Het is in China een ware strijd tussen de grote hoeveel verschillende restaurants, waarbij er een grote diversiteit is aan eten: warm/koud, Chinees of niet-Chinees. Deze restaurants zijn bijna altijd geopend. De competitie tussen de restaurants is gebaseerd op reviews van de klanten, hierbij hangt het af van de smaak, prijs en service. Eten bestellen gaat super makkelijk via de vele bestel applicaties, waarna scooterjongens het in een razendsnel tempo naar je toe brengen. Vaak bestellen collega’s samen om op verzendkosten te kunnen besparen, wanneer je een grote order plaatst hoef je namelijk geen verzendkosten te betalen!

Wat is het meest populaire eten?

Chinees eten is globaal gezien populairder dan non-Chinees eten. In deze tijd waarbij gezond eten steeds belangrijker wordt, zijn gezonde gerechten als salades steeds populairder aan het worden in China, ondanks dat dit vaak veel duurder is dan Chinees eten. Westers en Japans eten wordt ook steeds populairder in China, deze restaurants zijn er dan ook steeds meer in China.

Ben jij geïntrigeerd bij de manier van lunchen in China?

Wanneer je als Nederlanders zou werken in China, zal dit meestal in de BCD zijn, (central business district) hier is er een grote diversiteit van Chinese restaurants. Naast dat je hier dagelijks heerlijk kunt lunchen, is het ook een goede manier om te netwerken. Naast lekker eten is een stage in China ook een uitgelezen kans om te reizen, jezelf te ontwikkelen op internationaal gebied en om een nieuwe cultuur te ervaren. Doordat Nederlandse bedrijven medewerkers met internationale ervaring erg interessant vinden, zal een stage in China je CV zeker veel goeds doen!