China, dol op Virtual reality!

China heeft een enorme bevolking, waar momenteel een opkomende middenklasse ontstaat. De mensen zijn dol op vernieuwing en innovatie en Virtual reality maakt dit zeker waar!

In China komen realiteit en virtueel samen

Voor de meeste mensen zijn virtual reality headsets nog te duur, of zijn ze te lastig om te gebruiken. Dit geldt voor consumenten van over de hele wereld, maar niet in China. Omdat ze al gewend zijn aan zogenaamde ”gaming cafes” is de overstap naar virtual reality arcades niet zo groot. De chinezen omarmen de virtual reality technologie en zijn er dol op. In de westerse landen is het een niche in ontwikkeling, waarbij de Chinezen het als een vorm van ”mainstream” entertainment zien. Honderden virtual reality-arcades, kiosken, cafés en ”experience rooms” verrijzen het land.

Chinese bedrijven investeren fors in de technologie. Sommige virtual reality headsets kun je er al krijgen voor minder dan twintig euro en een wil je bijvoorbeeld een virtual reality-park bezoeken, dan ben je ongeveer hetzelfde kwijt als aan een bioscoopkaartje. De voorspelling is dat in 2021, 86 miljoen Chinezen gebruik maken van de virtual reality-headsets.

Kortom, wanneer je in China bent zul je zeker in aanraking komen met deze populaire vorm van technologie!